ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ.ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Στην εκτίμηση ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν «πρόβες» για την προετοιμασία της επόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης, προέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία εμφανίζεται ανήμπορη και αιφνιδιασμένη.

«Αυτές είναι γενικές πρόβες, τα "μικρά" γεγονότα. Φοβάμαι ότι προετοιμάζεται η επόμενη οργάνωση», προειδοποίησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ρ/σ Alpha 989 και πρόσθεσε: «Όταν μπαίνουν σε ένα 24ωρο 10 γκαζάκια σημαίνει ότι υπάρχει μια ομάδα, κάποιος κατευθύνει, ορίζει τους στόχους, υπάρχουν παρακολουθήσεις των στόχων και τελικά μπαίνουν τα γκαζάκια. Αυτό σημαίνει ότι δοκιμάζουν καινούργια παιδιά για να τα βάλουν στην τρομοκρατία».

«Η "17 Νοέμβρη" για να πραγματοποιήσει ένα χτύπημα έκανε πολύμηνες παρακολουθήσεις με πολύ μεγάλη προσοχή για να μη γίνει κανένα κακό μεγαλύτερο. Εδώ έχουμε σε καθημερινή βάση σχεδόν μεγάλες και παρατεταμένες ενέργειες με πάρα πολύ οπλισμό, με πάρα πολλά άτομα. Φαίνεται ότι υπάρχει στη χώρα αντάρτικο πόλεων», παρατήρησε ο βουλευτής ο ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:

«Μπροστά μου βλέπω μια ζοφερή πραγματικότητα και εφιαλτική γιατί αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν πουθενά παρά μόνο ίσως στην Κολομβία, ενδεχομένως στη Βαγδάτη και στην Καμπούλ».

«Ανήμπορη και αιφνιδιασμένη η Πολιτεία»

Όπως υποστήριξε, η Πολιτεία φαίνεται ότι είναι εντελώς ανήμπορη και δεν έχει καμία γνώση του προβλήματος. «Η κυβέρνηση φαίνεται ανήμπορη να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο που δεν το γνωρίζει καν. Δεν μπορεί να αντιληφθεί και να συλλάβει το πρόβλημα ούτε πολιτικά ούτε επιχειρησιακά, ούτε και κοινωνικά, γιατί η βιαιότητα είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας μας σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν πάρει μυρωδιά τι συμβαίνει και έχουν αιφνιδιαστεί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε να υπάρξει πολιτική μελέτη του φαινομένου και βάσει των συμπερασμάτων που θα εξαχθούν, να συσταθεί στην Αστυνομία μία ομάδα με τους πιο ικανούς -με ενδεχόμενη αξιοποίηση και προσώπων με εμπειρία στο θέμα, οι οποίοι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από την Αστυνομία.

O Eπαναστατικός Αγώνας πίσω από την επίθεση στη Citibank;

Για επίδειξη ισχύος των τρομοκρατών κάνει λόγο από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς όπως εκτιμά ανώτερο στέλεχος του υπουργείου που μίλησε στα «Νέα», «οι τρομοκράτες ήθελαν να μας δώσουν ένα ακόμη μήνυμα για τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους».

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, πίσω από τη νέα τρομοκρατική επίθεση βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα ο Επαναστατικός Αγώνας, βάσει της μεθολογίας που ακολουθήθηκε.

Το ίδιο στέλεχος του ΥΠΕΣ υπογραμμίζει πως πρόκειται για την πρώτη ενέργεια αυτού του είδους στην Ελλάδα, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η εκρητική ύλη που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες. Σημειώνεται ότι την εκρηκτική ύλη ANFO χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν ο ΙΡΑ, η ΕΤΑ και κάποιες παλαιστινιακές οργανώσεις, ενώ το 1995 με μεγάλη ποσότητα της ίδιας εκρηκτικής ύλης είχε ανατιναχτεί κυβερνητικό κτίριο στην Οκλαχόμα.

«Ο συνηθέστερος τρόπος κατασκευής μιας βόμβας με ΑΝFΟ είναι η ανάμειξη νιτρικού αμμωνίου, δηλαδή λιπάσματος με ντίζελ, ή πετρέλαιο θέρμανσης ή ακόμη και μελάσα. Πρόκειται για υλικά που εύκολα μπορούν να βρεθούν χωρίς να κινήσουν υποψίες αλλά η κατασκευή της εκρηκτικής ύλης απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις», επισημαίνει σε δήλωσή του στον Τύπο, ο σύμβουλος εγκληματολογικών διερευνήσεων Γεώργιος Ραυτογιάννης.

Εκκληση για πληροφορίες

Σήμερα, η ΕΛ.ΑΣ. απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες για τυχόν πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν τις έρευνες για τους υπευθύνους της βομβιστικής απόπειρας έξω από το κτίριο της Citibank στην Κηφισιά.

«Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή βρισκόταν στην περιοχή και είδε κάτι που του φάνηκε ύποπτο παρακαλείται νας μας ενημερώσει στα τηλέφωνα 170 ή 1014 από σταθερό ή κινητό. Το απόρρητο της ταυτότητας θα προστατευτεί», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες του αυτοκινήτου για την περίπτωση που κάποιος το αναγνωρίσει και μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τις σκέψεις σας.Δεκτές και οι ύβρεις