ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΤΗ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Aντιδράσεις προκαλεί το μέτρο της κατάργησης της ανωνυμίας για όλους τους κατόχους καρτοκινητών τηλεφώνων που ανακοίνωσε χθες μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας.

«Για μέτρο ανέφικτο και χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα» κάνουν λόγο εκπρόσωποι των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ενώ υπογραμμίζεται ότι απαιτείται αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας. Όπως αναφέρεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 5 του νόμου 3471/2006, «ο φορέας παροχής διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών οφείλει, στον βαθμό που αυτό είναι τεχνικώς εφικτό, να καθιστά δυνατή τη χρήση και πληρωμή των υπηρεσιών αυτών ανωνύμως ή με ψευδώνυμο. Σε περίπτωση αμφισβήτησης της τεχνικής δυνατότητας της ανώνυμης και ψευδώνυμης χρήσης και πληρωμής των υπηρεσιών αυτών, γνωμοδοτεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».

Πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των χθεσινών του ανακοινώσεων προανήγγειλε ειδική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση ανωνυμίας του κατόχου καρτοκινητών τηλεφώνων.

Την απόφαση αυτή κατήγγειλε το ΚΚΕ επισημαίνοντας πως «αυτή η ρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση στις φυλακές, καθώς στους κρατούμενους δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων, (αλλά) εντάσσεται στην υλοποίηση των κατευθύνσεων - αποφάσεων της ΕΕ σχετικά με την παρακολούθηση και αποθήκευση των τηλεφωνικών συνομιλιών και της επικοινωνίας στο internet».

«Είναι ένα ακόμα μέτρο στην αλυσίδα θωράκισης του ευρωενωσιακού κατασταλτικού μηχανισμού που στρέφεται κατά των στοιχειωδών λαϊκών δικαιωμάτων και του εργατικού λαϊκού κινήματος», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί την παρακολούθηση και την καταγραφή των επικοινωνιών του, που επιχειρούν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Μετά την κατάργηση της ανωνυμίας στη καρτοκινητή τηλεφωνία η οποία γίνεται για προσχηματικούς λόγους δηλαδή για τον έλεγχο των φυλακών, είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα επιχειρηθεί και στο διαδίκτυο.Προβλέπεται κατάργηση της ανωνυμίας των Blogs και έλεγχος των επικοινωνιών στο internet. Με το πρόσχημα της σκοπούμενης βλάβης θα επιχειρείται άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για ψύλλου πήδημα . Η κοινωνία και η κονότητα των Blogers θα πρέπει να επαγρυπνούν να μην περάσει νέα προσπάθεια περιστολής ελευθεριών. Να μη γίνουμε Ιράν.

1 σχόλιο:

Γράψτε ελεύθερα τις σκέψεις σας.Δεκτές και οι ύβρεις