ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΠΙΘΟ ΤΩΝ ΔΑΝΑΙΔΩΝ

Βρετανία: Νέα ένεση κρατικών κεφαλαίων στη Northern Rock

Εκατομμύρια λίρες σκοπεύει να διοχετεύσει η βρετανική κυβέρνηση στην κρατική τράπεζα Northern Rock με στόχο το «ξεπάγωμα» του δανεισμού και την έξοδο της βρετανικής οικονομίας από την ύφεση, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ.

Το σχέδιο αποκατάστασης των δανειοδοτήσεων της Northern Rock εντάσσεται στο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση εντός της εβδομάδας με στόχο την αποκατάσταση της ροής πιστώσεων μετά τη συρρίκνωση της οικονομίας κατά 1,5% το τελευταίο τρίμηνο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ.

Οσα χρήματα και να ρίξουν στις χρεοκοπημένες τράπεζες το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.Αυτό που γίνεται δεν τίποτα άλλο παρά η κρατικοποίηση των ζημιών. Φορτώνουν στους φορολογουμένους τις ζημιές των τραπεζών. Τα κέρδη στις καλές εποχές δικά τους και οι ζημιές δικές μας. Η κρατικοποίηση που ζητάει η αριστερά αυτό ακριβώς είναι, δηλαδή το να φορτώσεις στο λαό τα χρέη του τραπεζικού συστήματος. Σ' αυτό φαίνεται ότι συμφωνεί όλο το πολιτικό σύστημα για τον απλούστατο λόγο ότι οι τράπεζες είναι ο στυλοβάτης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τις σκέψεις σας.Δεκτές και οι ύβρεις