ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ AΠΟ ΤΟTVXS




Ως τρομοκράτης κρατείται στο Γκουαντάναμο ο μόνιμος κάτοικος Βρετανίας, Binyam Mohamed, επειδή επισκέφθηκε μια σατιρική ιστοσελίδα για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας! Όπως δηλώνει η δικηγόρος του, ο Mohamed κινδυνεύει να φύγει από το Γκουαντάναμο σε φέρετρο ή τρελός, αν δεν δοθεί σύντομα τέλος στην υπόθεση.

Ο 30χρονος Mohamed αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι διάβασε τις οδηγίες για την κατασκευή της βόμβας, αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον κρέμασαν από σύρματα και τον απείλησαν με πιστόλι. Η CIA ήταν πεπεισμένη ότι αυτός ο επιστάτης ήταν κορυφαίος τρομοκράτης της Αλ Κάιντα και σχεδίαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Η φυλάκισή του κράτησε 8 χρόνια, κατά τα οποία μεταφέρθηκε σε κέντρα βασανιστηρίων στο Πακιστάν, στο Μαρόκο, σε αμερικάνικη φυλακή στη Καμπούλ και στο Γκουαντάναμο. Ο Mohamed είναι ένας από τους τελευταίους κατοίκους Βρετανίας που βρίσκεται ακόμα στη φυλακή,

Το άρθρο «πώς να κατασκευάσετε μια βόμβα υδρογόνου» δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό σατιρικό περιοδικό Seven Days και επαναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες. Το άρθρο δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από έναν τρομοκράτη για την κατασκευή βόμβας. Πρόκειται για μια γελοία συνταγή που σύστηνε να μετατρέψουμε το αέριο ουράνιο σε υγρό υποβάλλοντας πίεση με μια τρόμπα ποδηλάτου και έπειτα να γεμίσουμε ένα κουβά και να τον κουνάμε γύρω-γύρω.
Το άρθρο γράφτηκε από την υπεύθυνο για τη στήλη της μαγειρικής Barbara Ehreich,το δημοσιογράφο Peter Biskind του περιοδικού Rolling Stones και τον επιστήμονα Michio Kaku.

Η βρετανική γενική γραμματεία εξωτερικών υποθέσεων αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την κράτηση του Mohamed. Το Ανώτατο Δικαστήριο, επίσης, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μη δώσει τα στοιχεία των 42 στρατιωτικών που ευθύνονται για την εξέλιξη της υπόθεσης, υπό την απειλή των ΗΠΑ να αποσύρουν κάθε στρατιωτική συνεργασία με τη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τις σκέψεις σας.Δεκτές και οι ύβρεις